Digitaal platform ontwikkelen

Digitaal platform

Een nieuw platform creëren?

Uber, AirBNB en thuisbezorgd.nl, het zijn net zoals vele andere platformen die vraag en aanbod bij elkaar brengen of zelfs een compleet nieuwe markt creëren.
Het ontwikkelen van een succesvol platform vergt oplossingsgericht denkwerk met oog voor automatisering en User Experience. Wij denken met de business modellen van onze klanten mee om een platform te creëren dat werkt.
Voorbeelden van online platformen

  • Vraag en aanbod bij elkaar brengen
  • Online community voor gedeelde interesses
  • Opdrachtgevers en opdrachtnemers bij elkaar brengen
  • Intern platform voor collega’s
  • Vacatureplatform

Website onderhoud? Neem direct contact op met een van onze specialisten!

Breng vraag en aanbod bij elkaar

Een platform is in feite niets meer dan een plek creëren waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Het is de plaats waar aanbieder en vragers elkaar gemakkelijk kunnen bereiken. Bedenk eens hoeveel kansen er ontstaan voor uw business model met het ontwikkelen van een online platform!

Maak optimaal gebruik van online ontwikkelingen

Met een online platform heeft u de mogelijkheid om optimaal te profiteren van de voordelen die de digitalisering u biedt! Een goed voorbeeld van een online platform is Uber. Dit bedrijf is uitgegroeid tot een breed transportplatform waarbinnen zij, naast taxi-diensten ook bezorgmogelijkheden bieden. Doordat Uber in staat is om haar vraag en aanbod online bij elkaar te brengen heeft zij ook de mogelijkheid om te profiteren van andere online oplossingen. Bijvoorbeeld het inzetten van een smartphone app, een betalingssysteem en gemakkelijke contact service! Daarnaast kunnen zij hun klant optimaal bedienen doordat een platform zeer gebruiksvriendelijk kan worden ingericht.

Data genereren: Verzamel klantprofielen!

Online platformen zijn de plek voor het genereren van data. Voor optimaal gebruiksgemak wil de klant graag een eigen account. Binnen dit eigen account kunnen zij hun gegevens achterlaten. En die gegevens kunt u fijn gebruiken voor de juiste follow-ups! Zo bedient u uw klant optimaal en krijgt u inzicht in uw klantenbestand.

Wij vinden de kansen voor de uitbreiding van uw businessmodel!

  • Analyse van uw bedrijf
  • Ruime ervaring in (lokale) vindbaarheid
  • Wij denken strategisch mee over bedrijfsdoelstellingen, inhoud en conversie